ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

||ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

Redovna godišnja skupština Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije održana je u četvrtak 12. svibnja 2016. godine u prostorijama dobrovoljnog vatrogasnog društva Rakovec. Skupštinu je vodio predsjednik VZZŽ g. Stjepan Ptiček.

Sjednici skupštine su uz članove Skupštine nazočili i ugledni gosti: g. Ante Sanader, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, g. Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije, pročelnik Područnog ureda ZiS Zagreb g. Damir Pilčik, načelnica općine Rakovec gđa Brankica Benc, zapovjednici javnih vatrogasnih postrojbi s područja Zagrebačke županije, te predstavnici medija.

Nakon jednoglasno usvojenog dnevnog reda i Izvještaja verifikacijske komisije, slijedilo je Izvješće o radu kojega je prisutnima prezentirao županijski zapovjednik Josip Novosel.

Prisutne je upoznao sa svim projektima koje je Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije provodila u 2015. godini. Tako je govorio o Programu nabave nove vatrogasne opreme, Programu nabave novih vatrogasnih vozila, te programima koje je Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije provodila zajedno s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom i Zagrebačkom županijom.

Govoreći o nabavi novih vozila, istaknuo je kako su u 2015. godini nabavljena dva Pick Up vozila za VZG Ivanić-Grad te dva nova vatrogasna vozila ŠUMAR, za VZG Sveta Nedjelja i VZG Samobor.

Također, tijekom 2015. godine organizirana su brojna osposobljavanja i usavršavanja vatrogasaca, održana je županijska združena vježba, županijsko natjecanje za seniore, županijsko natjecanje za djecu i mladež, te brojna druga natjecanja i memorijali. Ono na što se stavlja poseban naglasak je rad s djecom i mladima, te su u tome smislu i prošle godine održao Natječaj za najbolji likovni i literarni rad mladih iz područja vatrogastva.

Zapovjednik Novosel iznio je detaljnu statistiku o intervencijama u prošloj godini. Ukupan broj intervencija u 2015. godini na koje su izlazile vatrogasne postrojbe s područja Zagrebačke županije iznosi 1988. Najopterećeniji mjesec bio je listopad a najveći broj intervencija dogodio se u vremenskom periodu od 12.00-18.00h. Najveći broj intervencija izvršile su postrojbe dobrovoljnih vatrogasnih društava (1141) dok su javne vatrogasne postrojbe izvršile 847 intervencija.

Nakon intervencija, Josip Novosel iznio je podatke o financijskom poslovanju, tj. ukupnim prihodima i rashodima Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije u 2015. godine.

Izvješće je podnio i Nadzorni odbor.
Sva izvješća su jednoglasno prihvaćena od strane 76 prisutnog člana Skupštine (od ukupno 83 člana).

Podijeljena su i odlikovanja i zahvalnice vatrogascima koji su sudjelovali u mimohodu obilježavanja 20. obljetnice vojno redarstvene operacije Oluja te odlikovanje za posebne zasluge g. Stjepanu Fugaju iz Vatrogasne zajednice općine Gradec.

Također je članicama Zajednice podijeljena vatrogasna oprema kako bi se povećala njihova operativnost, a koju je donirala Zagrebačka županija.

Na kraju Skupštine slijedila je pozdravna riječ gostiju, između ostalih g. Ante Sanadera koji je pohvalio rad Zajednice i župana Stjepana Kožića, koji je rekao kako će vatrogasna zajednica u Zagrebačkoj županiji uvijek imati partnera koji cijeni njihov rad i trud.

By | 2016-05-13T14:35:11+00:00 13.05.2016|Događanja|Komentari isključeni za ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

About the Author: