Rad s mladeži

||Rad s mladeži
Rad s mladeži 2016-05-10T16:30:09+00:00

Rad s djecom i mladeži trebao bi biti jedan od primarnih zadataka svake organizacije ili udruge koja želi sačuvati svoju opstojnost, dapače koja želi razvoj i budućnost.
Pridobivanje novih članova u vatrogasne redove zadaća je ponajprije dobrovoljnih vatrogasnih društava, a zatim vatrogasnih zajednica koje moraju osmišljavati razne programe i projekte, zanimljive mladima, znači u duhu vremena, ali i edukativne i humanističke, radi uključivanja mladeži u pozitivne društvene tokove, sa naglaskom na humani rad i pomoć bližnjemu u nevolji.

U tom smislu poduzimaju se različite mjere:

– organizacija vatrogasnih natjecanja za djecu i mladež,
– osposobljavanje voditelja vatrogasne mladeži,
– nacionalni program edukacija djece,
– uključivanje mladih u vatrogasne puhačke (tamburaške i dr.) orkestre,
– suradnja sa vrtićima i školama,
– organiziranje zimskih ili ljetnih radionica
– itd…

KAMP VATROGASNE MLADEŽI FAŽANA

Kamp vatrogasne mladeži služi u svrhu oplemenjivanja rada sa vatrogasnom mladeži kroz programe koji se provode u vremenu ljetnih mjeseci za vrijeme školskih praznika, kao i mogućnosti korištenja izvan tog vremena za odrasle vatrogasce, bilo kao prostor za odmor ili prostor za održavanje seminara i predavanja.
Svake godine krajem mjeseca travnja, Hrvatska vatrogasna zajednica u Kampu vatrogasne mladeži u Fažani organizira osposobljavanje voditelja vatrogasne mladeži, na koji redovito upućujemo po tri predstavnika naše zajednice i predsjednika Savjeta vatrogasne mladeži.