VZG JASTREBARSKO ODRŽALA POKAZNE VATROGASNE VJEŽBE U NOVAKIMA I PLEŠIVICI

||VZG JASTREBARSKO ODRŽALA POKAZNE VATROGASNE VJEŽBE U NOVAKIMA I PLEŠIVICI

VZG JASTREBARSKO ODRŽALA POKAZNE VATROGASNE VJEŽBE U NOVAKIMA I PLEŠIVICI

Kao i svake godine u sklopu mjeseca zaštite od požara i redovnom planu rada vatrogasna zajednica Grada Jastrebarsko organizira pokazne vatrogasne vježbe po cijelom području Grada Jastrebarsko. Tako su jučer, 17. svibnja 2015. godine održane dvije vježbe:

  • u 17.00 sati  u Novakima – (prostor pogona drve industrije  Šoštarić) – pokazna vježba 1. OP-a VZG Jastrebarsko. Tema vježbe požar u drvnoj industriji, a u vježbi su sudjelovale vatrogasne postrojbe 1. Operativnog područja DVD-i Novaki, Domagović, Donje Izimje, Guci, Vukšin Šipak, te DVD-i Petrovina i Volavje. U vježbi sudjelovalo ukupno 50 vatrogasaca.
  • 19.00  satima  na Plešivici  ( prostor oko župnog dvora) – pokazna vježba 4. OP-a VZG Jastrebarsko. Tema vježbe: požar objekt, a u sudjelovale su postrogbe DVD-a Plešivica, Gornji Desinec, Donji Desinec i Stankovo. U vježbi sudjelovalo 26 vatrogasaca.

Zadatak i cilj vježbe je uvježbavanje i koordinirano djelovanje  postrojbi sa područja  1. i 4.  operativnog područja vatrogasne zajednice Grada Jastrebarsko.

Obje vježbe su pripremnljene i provedene na visokom nivou, sa dimnim efektima i prikazom što stvarnijih situacija. Vatrogasne postrojbe pokazale su spremnost u odrađivanju dobivenih zadataka. Vježbe su pratili i nakraju se obratili nazočnim vatrogascima Zapovjednik stožera za zaštitu i spašavanje grada Jastrebarsko Stipe Bučar i zapovjednik vatrogasne zajednice grada Jastrebarsko Vedran Boričević.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

By | 2017-09-12T09:35:04+00:00 18.05.2015|Vježbe i osposobljavanja|Komentari isključeni za VZG JASTREBARSKO ODRŽALA POKAZNE VATROGASNE VJEŽBE U NOVAKIMA I PLEŠIVICI

About the Author: