ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

||ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

Redovna godišnja skupština Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije održana je u četvrtak 14. svibnja 2015. godine u prostorijama društvenog doma Bukevje, općina Orle. Skupštinu je vodio predsjednik VZZŽ g. Stjepan Ptiček. Sjednici skupštine su uz članove Skupštine nazočili i ugledni gosti: g. Ante Sanader, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, g. Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije, g. Rudolf Vujević, zamjenik župana Zagrebačke županije, g. Mladen Vinković, pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika, g. Mario Vegar, voditelj odjela za preventivne i planske poslove Područnog ureda ZiS Zagreb, g. Ivan Petko, načelnik općine Orle, zapovjednici javnih vatrogasnih postrojbi s područja Zagrebačke županije, te predstavnici medija.

Nakon jednoglasno usvojenog dnevnog reda i Izvještaja verifikacijske komisije, slijedilo je Izvješće o radu kojega je prisutnima prezentirao županijski zapovjednik Josip Novosel.

Prisutne je upoznao sa svim projektima koje je Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije provodila u 2014. godini. Tako je govorio o Programu nabave nove vatrogasne opreme, Programu nabave novih vatrogasnih vozila, te programima koje je Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije provodila zajedno s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom.

Govoreći o nabavi novih vozila, istaknuo je kako su u 2014. godini nabavljena dva nova vatrogasna vozila: navalno vozilo za VZO Brdovec i navalno vozilo za DVD Bistra.

Također, tijekom 2014. godine organizirana su brojna osposobljavanja i usavršavanja vatrogasaca, održana je županijska združena vježba, županijsko natjecanje za djecu i mladež, te brojna druga natjecanja i memorijali. Ono na što se stavlja poseban naglasak je rad s djecom i mladima, te su u tome smislu i prošle godine održao Natječaj za najbolji likovni i literarni rad mladih iz područja vatrogastva.

Zapovjednik Novosel iznio je detaljnu statistiku o intervencijama u prošloj godini. Ukupan broj intervencija u 2014. godini na koje su izlazile vatrogasne postrojbe s područja Zagrebačke županije iznosi 2998. Najopterećeniji mjesec bila je veljača a najveći broj intervencija dogodio se u vremenskom periodu od 12.00-18.00h. Najveći broj intervencija izvršile su javne vatrogasne postrojbe (1076), a od vatrogasnih postrojbi DVD-a najveći broj intervencija imao je DVD Dugo Selo (88). Nakon intervencija, Josip Novosel iznio je podatke o financijskom poslovanju, tj. ukupnim prihodima i rashodima Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije u 2014. godine.

Izvješće je podnio i Nadzorni odbor.

Sva izvješća su jednoglasno prihvaćena od strane 65 prisutnog člana Skupštine (od ukupno 83 člana).

Slijedilo je usvajanje Statuta, koji je usuglašen prema novim Zakonima te su uvedeni novi članci vezano uz izbor likvidatora.

Potvrđeni su novi članovi Predsjedništva Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije: 1) VZG Velika Gorica: Dalibor Mrakovčić i 2) VZO Jakovlje: Dražen Pintar.

Podijeljena su i priznanja koja je dodijelilo Dobrovoljno vatrogasno društvo Drenovci članicama VZZŽ koje su sudjelovale na sanaciji šteta od poplave u Cvelferiji.

Tijekom sjednice Skupštine, upriličen je i nastup članica Kulturno-umjetničkog društva Slavuj iz Bukevja.

Na kraju Skupštine slijedila je pozdravna riječ gostiju, između ostalih i župana Kožića, koji je izrazio zadovoljstvo radom Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije te se nada jednako uspješnoj budućoj suradnji i nastavku uspješnih zajedničkih projekata.

sjed

sjed1

By | 2017-09-12T09:35:04+00:00 18.05.2015|Sastanci i sjednice|Komentari isključeni za ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

About the Author: