ODRŽANA SJEDNICA KOLEGIJA PREDSJEDNIŠTVA

||ODRŽANA SJEDNICA KOLEGIJA PREDSJEDNIŠTVA

ODRŽANA SJEDNICA KOLEGIJA PREDSJEDNIŠTVA

U četvrtak 19. veljače 2015. godine u Ivanić Gradu održana je 8. sjednicu Kolegija predsjedništva Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije.
Za sjednicu je predložen dnevni red koji je usvojen u cijelosti:

1. Usvajanje zapisnika sa 7. sjednice
2. Izvješće o financijskom poslovanju za 2014. godinu
Članovi Kolegija u punom sastavu usvojili su Financijsko izvješće za 2014. godinu kroz kojega je konstatirano da je ukupni prihod u 2014. godini bio 4.791.764,34 kn i rashod 4.367.050,79 kn.
U izvješću je također iskazan dug kupaca u iznosu od 282.049,85 kn, što su mahom članice zajednice koje su sudjelovale u nekim zajedničkim projektima. Zaključak je Kolegija da se sva dugovanja moraju podmiriti prije bilo kakvog sufinanciranja od strane županijske zajednice.

3. Nabava opreme i vozila
a) – program 400+400
b) – vozila
Članovi Kolegija upoznati su sa brojem prijava članica zajednice u zajednički projekt nabave vatrogasne opreme i vatrogasnih vozila, sa napomenom da je krajnji rok prijave 23.02.2015. koji se mora ispoštovati.
4. Stručni put
a) 2015. Intershutz, Hannover
VZZŽ organizator je stručnog puta na sajam vatrogasne opreme koji će se od 8.-13. lipnja održati u Hannoveru. Na put se prijavilo 40 osoba iz 18 vatrogasnih zajednica i time je lista zaključena. Troškove puta podijelit će organizator i sudjelovatelji u dogovorenim omjerima.

5. Zapošljavanje
a) ŽVOC, promjena Ugovora o radu
Kolegij je usvojio obrazloženje prijedloga da se zaposlenici u VOC-u Kristijan Mačković i Hrvoje Prša, zaposleni na određeno vrijeme, zaposle u stalni radni odnos, kojim činom će županijska zajednica uštedjeti 17,2% doprinosa na plaću za navedene zaposlenike u idućih 5 godina.
b) Poticajno zapošljavanje
Članovi Kolegija podržali su inicijativu da se kroz program Vlade RH na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa primi jedna osoba na poslovima priprema i realizacija određenih projekata županijske zajednice.
6. Rehabilitacija vatrogasaca u SB Naftalan
Zagrebačka županija u 2015.godini financirat će rehabilitaciju 30 vatrogasaca u SB Naftalan u Ivanić Gradu. Za proljetni dio prijavilo se 14 vatrogasaca, dok za jesenski dio ima još slobodnih mjesta.


7. Imenovanje članova povjerenstava

a) Za nabavu opreme i vozila
U povjerenstvo su određeni: Josip Novosel, županijski zapovjednik, Tea Jambrečina tajnica stručne službe i Krešo Kuzmec predsjednik Odbora za organizaciju i financijska pitanja
b) Za najbolje Internet stranice
Za natječaj HVZ-a za najbolju Web stranicu, prijave idu putem VZZŽ-a koji će najbolje tri Web stranice proslijediti u HVZ. U povjerenstvo su imenovani Tea Jambrečina, Ivica Sikra i Goran Batušić
c) Za najbolje likovne i literarne radove
U Povjerenstvo za najbolji likovni i literarni rad djece osnovno školske dobi imenovane su Ivančica Prugovečki i Darinka Balen iz Zagrebačke županije i Tea Jambrečina tajnica stručne službe VZZŽ.
8. Zamolbe
Jednoglasno su usvojene zamolbe sukladno kriterijima za dodjelu pomoći.
9. Inventura
Kolegij je usvojio izvješće Popisne komisije sa stanjem opreme i novca za 2014. godinu.
10. Prijedlozi za održavanje godišnje Skupštine
Usvojen je prijedlog da se Godišnja Skupština županijske zajednice održi u VZO Orle.

Na kraju sjednice članove Kolegija u ime domaćina pozdravio je g. Branko Petrinec a sjednici su se priključili zamjenik predsjednika VZG Ivan Vukes i g. Darko Zajčić kao i predsjednik gradskog vijeća g. Željko Pongrac i gradonačelnik g.Javor Bojan Leš, kojim činom su dali punu podršku radu Vatrogasne zajednice grada Ivanić Grada i Zagrebačke županije.

By | 2016-04-22T14:26:47+00:00 20.02.2015|Sastanci i sjednice|Komentari isključeni za ODRŽANA SJEDNICA KOLEGIJA PREDSJEDNIŠTVA

About the Author: