ODRŽANA 121. SJEDNICA SKUPŠTINE DVD-A PETROVINA

||ODRŽANA 121. SJEDNICA SKUPŠTINE DVD-A PETROVINA

ODRŽANA 121. SJEDNICA SKUPŠTINE DVD-A PETROVINA

121. redovna sjednica skupštine DVD-a Petrovina održana je u subotu 21. veljače. Osim članova društva sjednici su prisustvovali načelnik HVZ-a Željko Popović, predsjednik VZ Zagrebačke županije Stjepan Ptiček, dogradonačelnik grada Jastrebarsko Domagoj Šlat, zapovjednik VZG Jastrebarsko Vedran Boričević, dopredsjednik VZGJ Ranko Vojnović, predsjednik ZKUU grada Jastrebarsko Ignac Smetko kao i predstavnici 12 prijateljskih društava.

Na početku sjednice prisutne je pozdravio predsjednik društva Ivan Samarin. Na sjednici je donesen Statut društva radi usklađenja sa novim Zakonom o udrugama. Izvješće o radu za proteklu godinu prezentirala je tajnica društva Jadranka Domjančić koja se u uvodnom djelu osvrnula na uspješnu organizaciju 120. obljetnice društva. Društvo je interveniralo na 29 intervencija, nastavljena su osposobljavanja i usavršavanja operativnih vatrogasaca, članovi natjecateljskih desetina sudjelovali su na 20 natjecanja i ostvarili zapažene rezultate. Organiziran je 4. KUP DVD-a Petrovina. Društvo je svoju humanost pokazalo donacijama udruzi Debra, akciji „Za Slavoniju” i obitelji iz Petrovine. Istaknut je rad Puhačkog orkestra koji je uz brojne nastupe ostvario i plasman na državno natjecanje puhačkih orkestara. Društvo je prošle godine primilo nagradu Zagrebačke županije „Povelja Zagrebačke županije” .

Načelnik HVZ-a Željko Popović ponovno je istaknuo važnost društva za VZ grada Jastrebarsko koje vrlo aktivno djeluje na svim područjima vatrogasne djelatnosti, te uz dobru organizaciju već dugi niz godina ostvaruje iznimne rezultate.

Predsjednik Ivan Samarin iznio je plan rada za ovu godinu s naglaskom na planirano uređenje dvorane Vatrogasnog doma , proslavu 120. godina Puhačkog orkestra i organizaciju 5. KUP natjecanja, te zahvalio svima koji doprinose uspješnom radu ovog društva.

 

Tekst: Jadranka Domjančić

By | 2016-04-22T14:24:51+00:00 24.02.2015|Sastanci i sjednice|Komentari isključeni za ODRŽANA 121. SJEDNICA SKUPŠTINE DVD-A PETROVINA

About the Author: