ODRŽANO 2. NATJECANJE OPERATIVNIH VATROGASACA JASTREBARSKO 2015.

||ODRŽANO 2. NATJECANJE OPERATIVNIH VATROGASACA JASTREBARSKO 2015.

ODRŽANO 2. NATJECANJE OPERATIVNIH VATROGASACA JASTREBARSKO 2015.

U Jastrebarskom je u subotu 29. Kolovoza održano 2. natjecanje operativnih vatrogasaca Jastrebarsko 2015. Natjecanje je organizirano na način da su vatrogasne ekipe sastavljene od 5 članova prolazile taktičke zadatke koje su im zadani prilikom dolaska na vježbalište. Na taj način ekipe su pokazale svoju operativnu spremnost, timski duh i snalažljivost dakle najvažnije odlike vatrogasaca koje se traže prilikom obavljanja intervencija.

Ekipe su obavljale sljedeće taktičke zadatke na lokacijama:

• Vatrogasni petoboj – na vojnoj stazi za petoboj u Jaskanskoj vojarni

• Spašavanje čamcem pri poplavama – na jezeru parka Erdody

• Evakuacija iz objekta po cijevnoj pruzi u uvjetima nikakve vidljivosti – u žitnici Erdody

• Pretraga i spašavanje unesrećenika u ruševinama – u dvorcu Erdody

• Rock’n roll- gašenje u vatrenom okruženju – na sajmištu

• Gašenje požara otvorenog prostora – na livadi i vinogradu obitelji Ciban na Zdihovu

• Kombinirana navala i pronalaženje opasnog predmeta – na dvorištu i staroj kući obitelji Medven

• Vatrogasna kuglana – na glavnom gradskom trgu – Strossu

• Brzo spajanje usisnog voda – na glavnom gradskom trgu – Strossu i

• Vatrogasni kviz – u prostorijama DVD-a

Točno u 14:00 sati 10 vatrogasnih ekipa i suce postrojio je voditelj natjecanja Goran Batušić, a zatim je prijavak predao zapovjedniku Draženu Lovrečeku i predstavniku VZZŽ g. Branku Čerkezu koji su izvršili smotru te natjecanje i službeno otvorili.

Povodom obljetnice stradanja vatrogasaca na Kornatima svi prisutni su minutom šutnje odali počast poginulim kolegama.

Na natjecanju su sudjelovale ekipe: DVD Klanjec, DVD Cvetković, DVD Komin, DVD Goli Vrh, DVD Deanovec, DVD Sveta Klara, DVD Bukovlje, DVD Josipdol, DVD G. Desinec i DVD Podravske Sesvete. Dakle 10 ekipa iz Karlovačke, Krapinsko -Zagorske, Zagrebačke županije te Grada Zagreba.

Prvo mjesto osvojila je ekipa iz DVD Deanovca. Ekipe DVD-a Klanjec i DVD-a Bukovlje imale su na 2. mjestu jednak broj bodova te je kod proglašenja otvoren još jedan zadak – brzo oblačenje opreme. Ekipa DVD-a Bukovlje bila je brža 3 sekunde i osvojila drugo mjesto a Klanjac je završio na 3. Ostale rezultate možete vidjeti u privitku.

Za ovakav tip natjecanja ne postoje treninzi jer ekipe ne znaju što ih čeka. Jedino što pomaže, osim timskog duha i snalažljivosti je operativna spremnost ,a ona se postiže redovitom obukom i obučavanjem unutar postrojbi iz kojih ekipa dolaze. Posebno pohvaljujemo ekipe DVD Cvetković i DVD Gornji Desinec koje su se sa područja VZG Jastrebarsko odazvale na natjecanje.

Operativne statue za prva tri mjesta predao je zapovjednik vatrogasne zajednice Grada g. Vedran Boričević, a medalje članovima ekipa uručio je zapovjednik Dražen Lovreček koji je i službeno zatvorio natjecanje.

Nakon natjecanja ekipe su nastavile druženje na prostoru ispred DVD-a Jastrebarsko.

Organizator natjecanja bilo je DVD Jastrebarsko, pokrovitelj Vatrogasna Zajednica Zagrebačke Županije, medijski pokrovitelji Radio Jaska, Vatrogasni portal, Grad Jastrebarsko, a ovim putem se zahvaljujemo i svima koji su nam dozvolili da koristimo njihove objekte i lokacije te ostalima koji su pomogli u organizaciji natjecanja: Grad Jastrebarsko, Državna uprava za upravljanje državnom imovinom, Konzum, Obitelj Ciban, Obitelj Medven, Vode Jastrebarsko, DVD Donji Desinec, , g. Josip Lacković, Vatropromet, Drvoproizvod, MORH – Inženjerijska postrojba Karlovac, Piko d.o.o.

Cilj natjecanja bilo je promovirati vatrogastvo, DVD Jastrebarsko, Grad Jastrebarsko te ostvariti druženje sa drugim DVD-ima u čemu se potpuno uspjelo.

JASKA 3

By | 2017-09-12T09:35:03+00:00 07.09.2015|Natjecanja|Komentari isključeni za ODRŽANO 2. NATJECANJE OPERATIVNIH VATROGASACA JASTREBARSKO 2015.

About the Author: