Održano Državno natjecanje vatrogasne mladeži RH u Zadru

||Održano Državno natjecanje vatrogasne mladeži RH u Zadru

Održano Državno natjecanje vatrogasne mladeži RH u Zadru

Na 13. Državnom vatrogasnom natjecanju vatrogasne mladeži, koje je održano 29. rujna 2018. godine na sportskom terenu Višnjik u Zadru, ekipe vatrogasne mladeži s područja Zagrebačke županije polučile su zadovoljavajući rezultat. Slijedom izlučnog županijskog natjecanja vatrogasne mladeži koje je održano prošle godine, Vatrogasnu zajednicu Zagrebačke županije na Državnom vatrogasnom natjecanju predstavljale su ekipe:


Kategorija MM
DVD Ostrna
DVD Ribnica
DVD Buševec

a u kategoriji MŽ
DVD Kuče
DVD Ribnica
DVD Ježevo

Ekipe su na natjecanju nastupile u disciplinama vježba s preprekama i štafeti.
Postignuti su slijedeći rezultati:

Kategorija MM:

Sudjelovalo je ukupno 57 ekipa iz 20 vatrogasnih zajednica županija

U zlatnu kategoriju plasirali su se:

6. mjesto DVD Buševec, 10. mjesto DVD Ostrna

U brončanu kategoriju plasirala se ekipa DVD Ribnica na 31. mjestu;

Kategorija MŽ:

Sudjelovalo je ukupno 50 ekipa iz 18 vatrogasnih zajednica županija

U zlatnu kategoriju plasirali su se:

13. mjesto DVD Ribnica, 14. mjesto DVD Ježevo,

a u srebrnu kategoriju plasirala se ekipa DVD-a Kuče na 19. mjestu

Svečano zatvaranje i podjela diploma proteklo je u dobrom ozračju, uz nazočnost visokih dužnosnika iz MUP-a, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, županijskih i gradske vlasti i najviših dužnosnika Hrvatske vatrogasne zajednice i županijskih vatrogasnih zajednica.

Izaslanik predsjednice Države i premijera bio je g. Ante Sanader, izaslanik ministra unutarnjih poslova bio je pomoćnik ministra Damir Trut a izaslanik Ravnatelja DUZS-a bio je Glavni vatrogasni zapovjednik g. Slavko Tucaković. Zadarsku županiju predstavljao je zamjenik župana g. Šime Mršić, a grad Zadar predstavljao je gradonačelnik g. Branko Dukić.

Cjelokupni ešalon predvodio je g. Tomislav Horvat dok je ešalon Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije predvodio predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži, Goran Dikšić.

Svečanosti zatvaranja pridonio je Puhački orkestar Vatrogasne zajednice grada Jastrebarsko koji je svirao ulazne koračnice i izveo Državnu i vatrogasnu himnu.

Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije osigurala je smještaj ekipa u turističkom naselju Zaton na bazi jednog pansiona, osigurala troškove prijevoza ekipa, te svim natjecateljima naše županije donirala prigodne majice a natjecateljima i vatrogasnim sucima, kape sa logom Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije.

 

 

 

 

By | 2018-10-02T15:31:10+00:00 02.10.2018|Događanja|Komentari isključeni za Održano Državno natjecanje vatrogasne mladeži RH u Zadru

About the Author: