ODRŽANA DODJELA NAGRADA ZA NAJBOLJE LIKOVNE I LITERARNE RADOVE NA TEMU VATROGASTVA

||ODRŽANA DODJELA NAGRADA ZA NAJBOLJE LIKOVNE I LITERARNE RADOVE NA TEMU VATROGASTVA

ODRŽANA DODJELA NAGRADA ZA NAJBOLJE LIKOVNE I LITERARNE RADOVE NA TEMU VATROGASTVA

U ponedjeljak 28. svibnja 2018. godine, u Hotelu International održana je svečanost dodjele nagrada za najbolji likovni i literarni rad učenika osnovnih škola Zagrebačke županije na području vatrogastva. Svečanosti su uz nagrađene učenike prisustvovali i njihovi mentori te ravnatelji škola. Prisutnima se uvodno obratio predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Stjepan Ptiček, te izrazio zadovoljstvo količinom i kvalitetom pristiglih radova, što je dokaz tradicije vatrogastva na području Zagrebačke županije.

Skupu se obratio i župan Stjepan Kožić, koji je naglasio kako želi da mladi kroz ovaj natječaj shvate što vatrogastvo znači za njihovu sredinu i kako funkcionira sustav vatrogastva te rekao kako Zagrebačka županija uvijek podupire i pomaže vatrogastvo, tako i ovaj hvalevrijedan projekt.

U ime Državne uprave za zaštitu i spašavanje, prisutne je pozdravio i zamjenik glavnoga vatrogasnog zapovjednika Željko Sutlar, koji je izrazio zadovoljstvo što djeca prepoznaju važnost vatrogastva i što se kroz ovakve aktivnosti upoznaju s opasnostima od požara.

Natječaj je provela Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije i to tako da su osigurane dvije vrste nagrada – od strane stručnog povjerenstva i od strane glasanja putem Internet stranice Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije.

Nagrade stručnog povjerenstva dodijeljene su u dvije kategorije i to po tri nagrade: za dob od I-IV razreda i za dob od V-VIII razreda, posebno za likovne a posebno za literarne radove, a već petu godinu za redom nagrade se dodjeljuju i kategoriju za djecu sa posebnim potrebama.

Nakon uvodnog dijela, slijedio je najuzbudljiviji dio za učenike, a to je dodjela nagrada.

 

Na natječaj je ukupno pristiglo 295 radova.

 

 • Na natječaj za literarne radove od I-IV razreda, pristiglo je 28 radova.
 1. mjesto osvojila je Marija Hačko (3. razred) iz Osnovne škole Ljubo Babić, Jastrebarsko, Područna škola Cvetković – uz mentoricu Mariju Cvetan.

 

 1. mjesto osvojio je Noa Barbić (2. razred) iz Osnovne škole Ivana Perkovca, Šenkovec – uz mentoricu Danijelu Papić

      1. mjesto osvojila je Franka Hubzin (4. razred) iz Osnovne škole Stjepana Basaričeka, Ivanić-Grad  – uz mentoricu Aleksandru Srebačić

 • Na natječaj za najbolje likovne radove od I-IV razreda, pristigla su 224 rada.

 1. mjesto osvojio je Josip Bočak (3. razred) iz Osnovne škole Ante Kovačića, Marija Gorica. – uz mentoricu Andreju Jakovina.

 1. mjesto osvojila je Melani Tkalčević (4. razred) iz OŠ Ksavera Šandora Đalskog, Donja Zelina. – uz mentoricu Šteficu Antolković.

 1. mjesto osvojio je Teo Todorović (4. razred) iz Osnovne škole Ljubo Babić, Jastrebarsko, Područna škola Cvetković – uz mentoricu Mariju Cvetan

 

      Na natječaj za literarne radove od V-VIII razreda pristiglo je 25 radova

      3. mjesto osvojio je Luka Čus (5. razred) iz Osnovne škole Dubrava, Dubrava – uz mentoricu Anu Mlina

      2. mjesto osvojila je Laura Periša (8. razred) iz Osnovne škole Dubrava, Dubrava – uz mentoricu Ljiljanu Bilanović

 1. mjesto osvojila je Anelly Dea Dubroja (6. razred) iz Osnovne škole Dubrava, Dubrava – uz mentoricu Ljiljanu Bilanović.

 

 • Na natječaj za likovne radove od V-VIII razreda pristiglo je 15 radova.

 

      3. mjesto osvojila je Ema Fruk (5. razred) iz Osnovne škole Stjepan Radić, Božjakovina – uz mentora Roberta Samardžića

      2. mjesto osvojila je Daniela Frulja (5. razred) iz Osnovne škole Stjepan Radić, Božjakovina – uz mentora Roberta Samardžića

 1. mjesto osvojila je Rea Plavić (8. razred) iz Osnovne škole Stjepan Radić, Božjakovina –uz mentora Roberta Samadržića

 

    U kategoriji djeca s posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju, na natječaj za literarne radove nažalost nije pristigao niti jedan rad.

Na natječaj za likovne radove pristigla su 3 rada.

 

 1. mjesto osvojila je Lucija Mesec (8. razred) iz Osnovne škole Dubrava, Područne Škole Farkaševac, Farkaševac. – uz mentoricu Vedranu Ćetković.

 

Slijedila je dodjela najbolje ocijenjenih odnosno najčitanijih radova na Internet stranici Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije.

 1. mjesto u kategoriji literarnih radova od I-IV razreda, osvojio je Dominik Zelić (2. razred), Osnovna škola Ivan Benković, Dugo Selo – uz mentoricu Sofiju Štefanac Klobučar.

 

 1. mjesto u kategoriji likovnih radova od I-IV razreda, osvojio je Viktor Crnčić (1. razred), Osnovna škola Ksavera Šandora Đalskog, Donja Zelina. – uz mentoricu Višnjicu Dananić.

 

 1. mjesto u kategoriji literarnih radova od V-VIII razreda, osvojio je Patrik Klančir (7. razred), Osnovne škole Jakovlje, Jakovlje – uz mentoricu Kristinu Kraljić-Pihač.

 

 1. mjesto u kategoriji likovnih radova od V-VIII razreda, dijele: Bruna Šlogar (8. razred), OŠ Pavao Belas, Brdovec i Josip Dramac (8. razred), OŠ Pavao Belas, Brdovec. – uz mentora Darka Škodu.

 

Nakon svečanosti, uslijedio je kratki domjenak i druženje s učenicima.

Vatrogasna zajednica Zagrebačke Županije još jednom čestitam svim dobitnicima nagrada i zahvaljuje svima koji su sudjelovali u natječaju!

By | 2018-05-30T12:07:54+00:00 30.05.2018|Događanja|Komentari isključeni za ODRŽANA DODJELA NAGRADA ZA NAJBOLJE LIKOVNE I LITERARNE RADOVE NA TEMU VATROGASTVA

About the Author: