MALA VATROGASNA OLIMPIJADA U IVANIĆ-GRADU

||MALA VATROGASNA OLIMPIJADA U IVANIĆ-GRADU

MALA VATROGASNA OLIMPIJADA U IVANIĆ-GRADU

Potkraj mjeseca svibnja Vatrogasna postrojba grada Ivanić-Grada je u suradnji s Vatrogasnom zajednicom grada Ivanić-Grada ove godine po prvi put sudjelovala na 5. Festivalu igračaka u Ivanić-Gradu.
Osim ostalih sadržaja koji su bili prikazani na festivalu, Vatrogasna postrojba je organizirala zanimljive vatrogasne igre prilagođene našim najmlađim posjetiteljima.
Igre su se odvijale na 6 staza na kojima su mali vatrogasci morali odraditi pojedine vatrogasne zadatke uz pratnju odraslih vatrogasaca.
Djeca su se odijevala u vatrogasce sa zadatkom svladavanja raznih sprava i prepreka, spašavanje unesrećenih lutaka i gašenje požara. Osim ovih zadataka, uz smijeh djeca su pobjeđivala strah od visine slijetanjem u našem mini Canadairu i spuštanjem niz uže sa sigurnosnim pojasom.
Festival je trajao 19. i 20. svibnja od 10 do 16 sati, a pripreme za projekt, odnosno uključenost naših djelatnika u osmišljavanje i izradu sprava započeo je gotovo dva mjeseca ranije. Malu vatrogasnu olimpijadu posjetila su mnoga vatrogasna društva iz Zagrebačke županije koja rade s pomlatkom i mladeži.
Cilj je bio izmamiti osmijeh i zadovoljstvo svakog djeteta koje se je na našim poligonima moglo uživjeti u ulogu i posao svakog vatrogasaca.
Do sada je to najveća organizirana manifestacija vatrogasnih igara u Hrvatskoj namijenjena našim najmlađim sugrađanima.
Raduje nas veliko oduševljenje djece i roditelja, te podatak iz medija da je festival posjetilo 15 000 ljudi.

By | 2018-06-07T15:24:29+00:00 07.06.2018|Događanja|Komentari isključeni za MALA VATROGASNA OLIMPIJADA U IVANIĆ-GRADU

About the Author: