DVD GALGOVO – UREĐENJE NADSTREŠNICE

||DVD GALGOVO – UREĐENJE NADSTREŠNICE

DVD GALGOVO – UREĐENJE NADSTREŠNICE

Dobrovoljno vatrogasno društvo Galgovo završilo je s uređenjem nadstrešnice ispred vatrogasnog doma za smještaj 85 godina stare vatrogasne štrcaljke, nabavljene davne 1934. godine. Usprkos teškim gospodarskim prilikama posljednjih godina, te malim proračunom, DVD Galgovo je donacijama Grada Samobora i Zagrebačke županije uspjelo zatvoriti financijsku konstrukciju za izradu ove nadstrešnice.

Projekt njezine izrade predstavljen je na skupštini društva prošle godine. Početkom ove godine dobivene su potrebne dozvole za izgradnju od Gradskog odjela za prostorno uređenje i gradnju, pa su dobrovoljnim radom članova društva iskopani i izbetonirani temelji buduće nadstrešnice. Komunalac je asfaltirao podest i prije godišnje skupštine postavljena je nadstrešnica. Krajem godine krenulo se u završne radove i stalni smještaj vatrogasne štrcaljke. Konstrukcija je zatvorena prozirnim lexanom i montirana je rasvjeta.

Članovi DVD-a Galgovo zahvaljuju svima koji su pridonijeli realizaciji ovog projekta. Nadaju se da će ovako izložena vatrogasna štrcaljka iz 30-ih godina prošloga stoljeća privući znatiželjne poglede prolaznika i mještana Galgova kao povijesna atrakcija, a uz daljni trud članova privući i mlađe naraštaje u članstvo DVD-a Galgovo.
By | 2016-04-21T11:26:25+00:00 10.12.2015|Događanja|Komentari isključeni za DVD GALGOVO – UREĐENJE NADSTREŠNICE

About the Author: