ODRŽANA SJEDNICA ZAPOVJEDNIŠTVA VATROGASNE ZAJEDNICE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

||ODRŽANA SJEDNICA ZAPOVJEDNIŠTVA VATROGASNE ZAJEDNICE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

ODRŽANA SJEDNICA ZAPOVJEDNIŠTVA VATROGASNE ZAJEDNICE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

Utorak 31. ožujka 2015. godine u Gornjem Desincu održana je 4. sjednica Zapovjedništva Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije. Za sjednicu je predložen dnevni red koji je usvojen u cijelosti:

 

Razrješenje člana stožera i pomoćnika županijskog zapovjednika
Zbog razrješenja zapovjednika JVP Ivanić Grad i zapovjednika VZG Ivanić Grada g. Darka Zajčića, isti se razriješio dužnosti člana zapovjedništva, člana stožera zapovjedništva i pomoćnika županijskog zapovjednika.
Biranje člana Stožera i pomoćnika županijskog zapovjednika
Zapovjednik Novosel predlaže da Skupština VZZŽ potvrdi člana Zapovjedništva g. Pericu Perkovića, zapovjednika VZG Ivanić Grad.
Također je predložen izbor g. Daria Kezerića, zapovjednika JVP Ivanić Grad za člana Stožera zapovjedništva.
Prijedlozi usvojeni!

Izvješće o intervencijama za razdoblje I-XII 2014.
Članovi Zapovjedništva upoznati su sa brojem vatrogasnih intervencija i vatrogasnih događaja u 2014. godini. Ukupno je bilo 2839 vatrogasnih intervencija i 2358 vatrogasnih događaja.
U prezentaciju se uključio u g. Tihomir Varga, djelatnik ŽVOC-a koji je ukazao na način dostave izvješća o intervencijama i problemima koji se javljaju u praksi.

Izvješće o radu za 2014. godinu
Članovi Zapovjedništva upoznati su sa radnom verzijom Izvješća o radu za 2014. godinu.

Financijsko izvješće za 2014. godinu
Članovi Zapovjedništva upoznati su sa Financijskim izvješćem za 2014. godinu, koje je prethodno usvojeno na sjednici Kolegija predsjedništva. Ukupni prihodi u 2014. godini bili su 4.791764,34kn a rashod 4.367.050,76 kn. Zapovjednik Novosel spomenuo je smanjenje prihoda od premija osiguranja te ukazao na dug određenih članica Zajednice, te pozvao da se dug podmiri kako bi članice mogle sudjelovati u novim projektima.

Akcijski planovi, prezentacija upisa i prijava intervencija
G. Tihomir Varga održao je prezentaciju sustava ALARM, sustava za obavješćivanje i alarmiranje, koji je trenutno u završnoj fazi. Značajke sustava je maksimalno skraćeno vrijeme reakcije, evidencija intervencija, pokretanje alarma bez obzira na trenutnu lokaciju itd. Varga je naglasio da bio sustav trebao pomoći zapovjednicima u vođenju intervencija te kako bi uskoro trebala biti testna faza, za koju će biti izabrana jedna veća i jedna manja zajednica s područja naše županije.

Plan osposobljavanja u 2015. godini
a) Vatrogasna zvanja
b) Vatrogasne specijalnosti
c) U radu s helikopterom
d) Osposobljavanje zapovjednika
e) Osposobljavanje voditelja vatrogasne mladeži

Prezentirane su tablice sa planovima osposobljavanja u 2015. godini. Obzirom na veliki broj prijava za osposobljavanje za gašenje šumskih požara i prijevoz helikopterom, tablica je reducirana te je prednost dana članicama koje ove godine planiraju dislokaciju.
Naglašena je važnost osposobljavanja zapovjednika, te je rečeno kako će se ponovno organizirati pripremna predavanja za ispit voditelja vatrogasnih intervencija, a prema zahtjevu članica.
Članovi Zapovjedništva upoznati su sa prijedlogom Savjeta vatrogasne mladeži da se ove godine ponovno organizira osposobljavanje voditelja vatrogasne mladeži. Osposobljavanje bi se održalo u Kampu Fažana, krajem mjeseca svibnja ili početkom lipnja.

Program nabave
f) Opreme
g) Vatrogasnih vozila

Prezentirana je tablica vatrogasne opreme prema zahtjevima članica Zajednice. Zapovjednik Novosel pozvao je da se u ured dostave detaljne specifikacije tražene opreme kako bi se što prije išlo u izradu tendera.
Za nabavu vatrogasnih vozila, zainteresirane su tri zajednice i to za nabavu 2 navalna vozila, 1 vatrogasnog vozila ŠUMAR te 4 Pick up vozila.

Županijsko vatrogasno natjecanje
Županijsko vatrogasno natjecanje odraslih održati će se 20. lipnja 2015. godine. Prijave za domaćina treba dostaviti u ured Zajednice najkasnije do 13. travnja 2015. godine.
Ove godine održati će se i županijsko vatrogasno natjecanje djece i mladeži, 13. rujna 2015.

Rehabilitacija vatrogasaca u Naftalanu
Ostalo je još nekoliko termina u jesenskom dijelu, pa se pozivaju zainteresirane članice da što prije dostave svoju prijavu.

Dislokacija vatrogasaca i int.postrojba
Još nisu poznati detalji ovogodišnje dislokacije na priobalju.

Županijska vježba
Županijska vježba održati će se na području VZG Sv. Ivan Zelina, 05. lipnja 2015. (petak).

Različitosti
VZZŽ je organizator stručnog puta na sajam vatrogasne opreme u Hannoveru. Za put se prijavilo 40 osoba iz 18 vatrogasnih zajednica , slobodnih mjesta više nema.

Na kraju sjednice članove Zapovjedništva pozdravio je Predsjednik Stjepan Ptiček te pohvalio njihov rad. Nazočnima se obratio i domaćin, predsjednik VZG Jastrebarsko g. Željko Popović te zaželio dobrodošlicu a na samom kraju vatrogasce je pozdravio i gradonačelnik grada Jastrebarsko g. Zvonimir Novosel. Gradonačelnik je naglasio: “Kako je vatrogastvo jedno od ključnih segmenata društva, kada ga ne trebamo onda ga mnogi ne vide, a kada je potrebno onda je jedina slamka spasa”.

By | 2017-09-12T09:35:05+00:00 01.04.2015|Sastanci i sjednice|Komentari isključeni za ODRŽANA SJEDNICA ZAPOVJEDNIŠTVA VATROGASNE ZAJEDNICE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

About the Author: