ODRŽANA SJEDNICA POVJERENSTVA ZA NATJECANJE I SAVJETA VATROGASNE MLADEŽI ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

||ODRŽANA SJEDNICA POVJERENSTVA ZA NATJECANJE I SAVJETA VATROGASNE MLADEŽI ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

ODRŽANA SJEDNICA POVJERENSTVA ZA NATJECANJE I SAVJETA VATROGASNE MLADEŽI ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

Održana je zajednička sjednica Povjerenstva za natjecanje i Savjeta vatrogasne mladeži  Zagrebačke županije
Sjednica je održana 3. veljače 2015. (utorak ) u prostorijama DVD-a Šiljakovina, VZG Velika Gorica, s početkom u 18,00 sati.
Sjednicu je otvorio predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži Goran Dikšić, pozdravio sve članove Savjeta i Povjerenstva za natjecanje te nazočne županijskog vatrogasnog zapovjednika Josipa Novosel i zapovjednika VZG Velika Gorica Borislava Turana kao i domaćine DVD Šiljakovina.
Nakon izglasavanja dnevnog reda, Zdravko Filipaj podnio je analizu natjecanja u 2014. godini, dok je Josip Novosel kao zaključak iznio prijedlog zahvale i čestitke ekipama naše županije na postignutim rezultatima na državnom i KUP natjecanju HVZ-a.
Pod drugom točkom usvojen je zaključak da se sva gradska i općinska natjecanja odraslih moraju održati do 7. lipnja odnosno prijave za županijsko natjecanje prijaviti u Ured VZZŽ do 8. lipnja 2015.
Županijsko natjecanje odraslih održat će se 20. lipnja 2015. a za domaćina natjecanja biti će raspisan natječaj.
Natjecanje će se održati prema pravilniku HVZ-a (u izradi), te je odlučeno da se održe dvije vježbe i jedna štafetna utrka.
Županijsko natjecanje djece i mladeži održat će se najvjerojatnije 13. rujna 2015. za što će se konačna odluka donijeti kasnije.
Zdravko Filipaj podnio je i izvješće i zaključke sa održane sjednice Povjerenstva za natjecanje HVZ-a, glede novog pravilnika i uputstva za rad, kao i organizaciju KUP natjecanja HVZ-a.
Iz analize rada Kampa vatrogasne mladeži u Fažani konstatirano je da se premalo koristi iako vatrogasna zajednica ulaže značajna sredstva u održavanje bungalova i kontejnera kojeg koristimo, te su navedeni nužni dodatni radovi prije ovogodišnje sezone (bojanje zidova, sanaciju tuš kabina, popravak kreveta i ormara za opremu itd.)
Iznesen je dobar primjer organizacije osposobljavanja voditelja vatrogasne mladeži, što je prošle godine održan u Kampu sa četrdeset dvoje pripadnika mladeži, te je usvojen prijedlog da se nešto slično organizira i ove godine u mjesecu svibnju kao mjesecu zaštite od požara.
Na kraju je predsjednik Povjerenstva za natjecanje Franjo Prišćan zahvalio vatrogasnoj zajednici županije na odluci i pomoći kod nabave vatrogasnih odora za vatrogasne suce te zatvorio zajedničku sjednicu.
By | 2016-04-22T14:45:26+00:00 04.02.2015|Sastanci i sjednice|Komentari isključeni za ODRŽANA SJEDNICA POVJERENSTVA ZA NATJECANJE I SAVJETA VATROGASNE MLADEŽI ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

About the Author: