Obilježavanje 24.-te godine osnutka Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije

||Obilježavanje 24.-te godine osnutka Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije

Obilježavanje 24.-te godine osnutka Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije

U ponedjeljak 28.08.2017. u prostorima DVD-a Vrbovec Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije svečano je obilježila 24. obljetnicu svog osnutka. Svečanosti su se odazvali članovi Predsjedništva, Zapovjedništva,operativni članovi interventhih postrojbi te uvaženi gosti.

Sjednicu je otvorila tajnica zapovjedništva Matea Vinković koja je pozdravila sve nazočne, te nakon intoniranja himni riječ preuzima predsjednik VZZŽ g. Stjepan Ptiček. Zahvaljuje se svima koji su dio zajednice i koji svojim trudom doprinose da idemo u pravom smjeru. Pozdravlja sve prisutne goste te želi dobrodošlicu.

Nakon predsjednika riječ preuzima  zapovjednik Josip Novosel koji iznosi kratki osvrt o radu zajednice, te poseban naglasak stavlja na požarnu sezonu koja još uvijek traje i koja je ove godine iznimno teška. Ističe posebnu spremnost i angažiranost vatrogasaca koji su uvijek spremni za pomoć na priobalje. Do sada je odrađeno 5 redovnih dislokacija, te 4 izvanredne koje su bilo iznimno teške s obzirom na vremenske uvjete, teren i sl. Zahvaljuje svima koji su se i sami javljali i dali do znanja da se na njih može računati u svako doba. Zahvaljuje i Zagrebačkoj županiji koja izdvaja značajna sredstva za naš rad.

Zapovjednik Novosel poziva zapovjednike koji su bili na dislokaciji da nam kažu nešto više o situacijama koje se tamo događale. G. Željko Remenar- VZG Dugo Selo i Dario Kezerić-VP Ivanić Grad opisuju dramatične situacije koje su pogodile veliki dio priobalja, jak vjetar otežavao je gašenje, ali unatoč  vremenskim (ne)uvjetima naši vatrogasci pokazali su svoju spremnost za pomoći ljudima i to je najveća snaga vatrogastva.  Slijedi pozdravna riječ gostiju.

Zapovjednik daje riječ gradonačelniku grada Vrbovca g. Denisu Kralju koji pozdravlja sve prisutne. Zahvaljuje što smo izabrali grad Vrbovec za domaćina obljetnice, želi ugodnu dobrodošlicu unatoč kiši i jakom vjetru koje nas je pogodilo.

Zatim riječi pohvale daje i načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović. Ističe kako smo zajednica koja je u Hrvatskom vatrogastvu pri samom vrhu. Naše članice ostvaruju uvijek iznimne rezultate na natjecanjima što su samo dokaz rada i truda.  Načelnik je rekao kako treba konačno napraviti sustav HVZ-a i dokinuti paralelno upravljanje na državnoj razini a DUZS-u prepusiti ono što je njena sama bit, koordinacija sa svim operativnim snagama sustava Civilne zaštite.

Za kraj tajnica poziva župana Zagrebačke županije g. Stjepana Kožića. Župan ističe kako su vatrogasci ponos županije, a to su iznova potvrdili na ovogodišnjoj požarnoj sezoni na priobalju. Naglasio je da je Zagrebačka županiija u proteklih deset godina uložila oko 35 milijuna kuna u nabavu opreme, te da će predložiti vijećnicima skupštine da se za vatrogasce izdvoji još dodatnih 500.000,00 kn, za nabavu neophodne opreme. Nakon pozdravnih riječi župan je zajedno sa svojim zamjenikom Hrvojem Frankićem uručio zahvalnice vatrogascima koji su nedavno sudjelovali u gašenju požara na priobalju – u Splitu, Divuljama, Kistanjama, Drnišu i Benkovcu. Zahvalnice je primilo šezdesetak vatrogasaca iz VZG Sveta Nedelja, VZG Velika Gorica, VZG Dugo Selo, VZG Jastrebarsko, VZG Vrbovec, VZG Sveti Ivan Zelina, VZG Ivanić-Grad, VZO Kloštar Ivanić, VZO Križ i VP Ivanić-Grad.

By | 2017-09-12T09:34:55+00:00 29.08.2017|Sastanci i sjednice|Komentari isključeni za Obilježavanje 24.-te godine osnutka Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije

About the Author: