ŠKOLOVANJE ZA VATROGASCA U VZO PISAROVINA

||ŠKOLOVANJE ZA VATROGASCA U VZO PISAROVINA

ŠKOLOVANJE ZA VATROGASCA U VZO PISAROVINA

Vatrogasna zajednica općine Pisarovina u veljači i ožujku održala je dva paralelna obrazovanja za vatrogasca; u Pisarovini za 23 svoja i 6 članova VZO Lasinja te u Pokupskom za članove DVD-a Pokupsko.


U suradnji sa domaćim predavačima i kolegom Zapovjednikom DVD-a Kravarsko Zvonkom Čunovićem teorijski dio predavanja za prvu grupu održavao se u prostorijama osnovne škole a vježbovni (praktični) dio na sajmištu u Pisarovini, dok je za drugu grupu teorija bila u prostorijama Općine Pokupsko a vježbovni dio na igralištu u Pokupskom.

Nakon 74 sata teorijske i praktične nastave 24. ožujka održan je završni ispit za obje grupe koji se sastojao od praktičnog dijela vježbi na sajmištu te pismene provjere teorijskog znanja u osnovnoj školi Pisarovina.

Ispitu je pristupilo 40 kandidata koji su redovito pohađali predavanja i vježbe.  Iz DVD-a Lučelnica 8 kandidata,DVD-a Donja Kupčina 5 kandidata, DVD-a Pisarovina 1 kandidat,iz DVD-a Lijevo Sredičko 3 kandidata,DVD-a Gradec Pokupski 3 kandidata,iz DVD-a Selsko Brdo 2 kandidata, DVD-a Bratina 1 kandidat, iz VZO Lasinja 6 kandidata te iz DVD-a Pokupsko 11 kandidata.
Ispite je provela ispitna komisija imenovana od Vatrogasne zajednice općine Pisarovina uz nadzor povjerenika VZZŽ-a (Zapovjednika VZZŽ Josipa Novosela).

Svi kandidati su uspješno položili ispit, a prosječna ocjena osposobljavanja je vrlo dobar. Najbolje rezultate su ostvarile Kristina Jandrej i Dorotea Topolnjak koje su bile odlične u pismenom i praktičnom dijelu te nisu izostale ni sa jednog predavanja ni vježbe.

Podjela uvjerenja polaznicima ovog obrazovanja uz prigodni domjenak održala se u prostorima DVD-a Lasinja,a na uspješnom osposobljavanju vatrogascima čestitali su domaćin Marko Mihalić te predsjednik VZO Pisarovina Ivan Stepušin i voditelj tečaja Ivan Stepić,ujedno i zapovjednik VZO Pisarovina.

Tajnik VZO Pisarovina
Tomislav Stepić

By | 2019-04-11T11:14:55+00:00 11.04.2019|Događanja|Komentari isključeni za ŠKOLOVANJE ZA VATROGASCA U VZO PISAROVINA

About the Author: