Sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije

||Sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije

Sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije

U  petak 12. svibnja 2017. godine održana je izborno-izvještajna sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije čiji je domaćin bilo dobrovoljno vatrogasno društvo Okešinec, VZO Križ uz prisutnost 73 delegata Skupštine te brojnih gostiju. Sjednicu je predvodio predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije g. Stjepan Ptiček koji na početku pozdravlja Župana Zagrebačke županije g. Stjepana Kožića, načelnika općine Križ g. Marka Magdića, zamjenika Glavnog vatrogasnog zapovjednika g. Željka Sutlara, načelnika HVZ Željka Popovića i počasnog predsjednika HVZ Teodora Frickog, te ostale uvažene goste. Nakon uvoda Stjepan Ptiček daje riječ Županu koji čestita na svim aktivnostima vatrogasaca, na uspješnom spašavanju ljudi i imovine. Govori kako se županijska sredstva za vatrogastvo ne smanjuju. Želi da se i dalje nastave uspješne aktivnosti, posebno kroz edukaciju, vježbe, osposobljavanja te aktivnostima vatrogasne mladeži.

Nakon jednoglasno usvojenog dnevnog reda i izvještaja verifikacijske komisije, slijedilo je Izvješće o radu za 2016. godinu kojega je prezentirao županijski zapovjednik Josip Novosel. Prisutne članove upoznao je sa svim projektima koje je Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije provodila u 2016. godini. Tako je govorio o brojnim osposobljavanjima izvršenim u 2016. godini. Prema izvješću Županijskog vatrogasnog operativnog centra vatrogasne postrojbe Zagrebačke županije obavile su 1690 intervencija od čega su JVP Velika Gorica(255) i JVP Ivanić Grad(253) postrojbe s najvećim brojem intervencija, a DVD Sveta Nedjelja (105), DVD Šenkovec (59) i DVD Sveti Ivan Zelina (57) vatrogasne postrojbe DVD-a  s najvećim brojem intervencija. Zapovjednik Josip Novosel istaknuo je dvije velike intervencije u 2016. Godini, požar raslinja u PP Medvednica i požar poslovnog objekta Ježevo. U 2016. izvršene su dvije planske redovne dislokacije na priobalje, na kojoj su sudjelovali VZG Jastrebarsko, DVD Šenkovec, VP Ivanić Grad i JVP Velika Gorica. Također tijekom 2016. godine održano je županijsko natjecanje djece. Naše ekipe sudjelovale su i na državnom natjecanju vatrogasne mladeži i vatrogasaca u Puli sa postignutim izvrsnim rezultatima čime smo dokazali da smo na samom vrhu ukupnog poretka, plasmanom naših šest ekipa na Olimpijadu u Villach. Održana je zahtjevna dvodnevna županijska vježba „Bistra 2016“.

Ono na što se posebno stavlja naglasak je rad s djecom i mladeži te se u tome smislu i prošle godine održao Natječaj za najbolji likovni i literarni rad iz područja vatrogastva.  Zatim je spomenut i program nabave vatrogasne opreme 400 + 400 u kojemu je sudjelovalo 20 vatrogasnih zajednica. Ukupan iznos projekta iznosio je 993.810,00 kn. Izvršena su i sufinanciranja nabave opreme i vozila prema zamolbama, ukupno 259.243,49 kn. Zapovjednik je također spomenuo kako su u Stručnu službu Zajednice ove godine primljene dvije osobe. Na mjesto tajnika zapovjedništva primljena je Matea Vinković u trajanju od 01.06.2016. do  31.05.2017. te prema Članku 6. Zakona o poticanju zapošljavanja, na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa, na razdoblje od 03.10.2016. – 02.10.2017. godine primljena je Marija Mikulić. Kroz prezentaciju Josip Novosel je iznio i statističke podatke o mandatnom razdoblju 2013. – 2017. Prezentirana je i suradnja Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom te Zagrebačkom županijom.

Nakon Izvješća o radu Josip Novosel iznio je i podatke o financijskom poslovanju tj. ukupnim prihodima i rashodima u 2016. godini. Izvješće je podnio i Nadzorni odbor te Sud časti.

Sva Izvješća su jednoglasno prihvaćena od strane 73 delegata Skupštine ( od ukupno 82 člana)

Na sjednici Skupštine koja je ujedno bila i izborna za predsjednika je i u novom četverogodišnjem razdoblju izabran dosadašnji predsjednik Stjepan Ptiček, dok će dužnost županijskog zapovjednika i dalje obnašati Josip Novosel. Verificirano je i novo Predsjedništvo i Zapovjedništvo VZZŽ, a izabrani su i članovi Nadzornog odbora, Suda časti, te delegati u Skupštinu Hrvatske vatrogasne zajednice.

Podijeljene su Spomen diplome bivšim članovima predsjedništva i zapovjedništva, a koji su u tim tijelima bili u najmanje dva mandata.

Na kraju Skupštine slijedila je pozdravna riječ gostiju, između ostalih i načelnika općine Križ, zamjenika Glavnog vatrogasnog zapovjednika Željka Sutlara te načelnika HVZ- a Željka Popovića koji je pohvalio rad Zajednice kao jednoj o najboljih zajednica u RH, čestitao na ostvarenim i realiziranim projektima te je izabranim članovima na odgovornim dužnostima, čestitao na pobjedi.

By | 2017-09-12T09:34:56+00:00 15.05.2017|Događanja|Komentari isključeni za Sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije

About the Author: