Nagrađeni najbolji likovni i literarni radovi na temu vatrogastva

||Nagrađeni najbolji likovni i literarni radovi na temu vatrogastva

Nagrađeni najbolji likovni i literarni radovi na temu vatrogastva

Svečana dodjela nagrada pobjednicima natječaja za najbolji likovni i literarni rad na temu vatrogastva u kojem su sudjelovali učenici osnovnih škola s područja Zagrebačke županije, održana je danas u hotelu International.

Na natječaj koji su petu godinu za redom organizirali Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije i Zagrebačka županija pristigla su 284 rada iz 31 osnovne škole Zagrebačke županije, koliko ih i djeluje na tom području.

Talentiranim školarcima nagrade i riječi pohvale uputili su predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Stjepan Ptiček i župan Stjepan Kožić.

„Zahvaljujem svima vama koji ste se odazvali ovom natječaju. Vatrogasna zajednica provodi niz edukacija, vježbi i seminara kako bi među djecom popularizirala vatrogastvo. Svojim radovima djeca su ukazala u kojem smjeru dalje trebamo razvijati vatrogastvo, a upravo smo to i htjeli čuti“, rekao je Ptiček.

Župan Stjepan Kožić pohvalio je Vatrogasnu zajednicu Zagrebačke županije jer je prepoznala način kako privući najmlađe i kako ih potaknuti da se i sami jednog dana uključe u vatrogasna društva. „Vatrogastvo u Zagrebačkoj županiji ima dugu tradiciju i gotovo da nema obitelji iz koje ne dolazi barem jedan vatrogasac, a po odazivu na ovaj natječaj, nema škole s područja županije čiji učenici nisu poslali barem jedan rad na temu vatrogastva. Svi mi svjesni smo da su vatrogasci heroji, a svojim radovima na to su nas danas podsjetila djeca i na to sam izuzetno ponosan“, istaknuo je Kožić.

Najbolje radove, u različitim kategorijama odabrali su stručno povjerenstvo te posjetitelji web stranice Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije.

Prvu nagradu stručnog povjerenstva u kategoriji od I. do IV. razreda za likovni rad osvojila je Lana Vodopijevac, učenica 4. razreda OŠ Ksavera Šandora Đalskog, a za literarni rad Lucija Arnuš, učenica 4. razreda OŠ Josipa Zorića. U kategoriji od V. do VIII. razreda, prvu nagradu za likovni rad osvojila je Maria Blažević, učenica 6. razreda OŠ Đure Deželića, a za literarni rad Sara Bradić, učenica 8. razreda OŠ Dubrava. U kategoriji djece s posebnim poteškoćama u razvoju, prvu nagradu za najbolji likovni rad osvojila je Lucija Mesec, učenica 7. razreda PŠ Farkaševac.

Prema glasovima posjetitelja web-stranice Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije prvu nagradu u kategoriji od I. do IV. razreda za likovni rad osvojila je Noa Bertinovec, učenica 1. razreda OŠ Ivana Benkovića, a za literarni rad Magdalena Dobra, učenica 3. razreda također OŠ Ivana Benkovića. U kategoriji od V. do VIII. razreda, prvu nagradu za likovni rad osvojila je Karla Coha, učenica 8. razreda OŠ Jakovlje, dok je za najbolji literarni rad nagradu osvojio Kristijan Bilanović, učenik 6. razreda OŠ Dubrava.

Tekst preuzet sa:

https://www.zagrebacka-zupanija.hr/vijesti/3529/nagradeni-najbolji-likovni-i-literarni-radovi-na-t

By | 2017-05-02T15:41:59+00:00 02.05.2017|Događanja|Komentari isključeni za Nagrađeni najbolji likovni i literarni radovi na temu vatrogastva

About the Author: