VJEŽBA EVAKUACIJE I POSJET PODRUČNOJ ŠKOLI DESINEC

||VJEŽBA EVAKUACIJE I POSJET PODRUČNOJ ŠKOLI DESINEC

VJEŽBA EVAKUACIJE I POSJET PODRUČNOJ ŠKOLI DESINEC

U sklopu obilježavanja mjeseca zaštite od požara i dana vatrogasaca sv. Florijana, dana 06. svibnja 2015. godine, članovi vatrogasne postrojbe DVD-a Gornji Desinec u područnoj školi Desinec održali su vježbu evakuacije i spašavanja i vatrogasnu olimpijadu za 56 učenika od 1. do 4. razreda područne škole.

Na samom početku sve učenike, njihove učiteljice Snježanu Dugić, Željku Vrbanić, Lidiju Ban i Maju Dugić kao i ostale djelatnike područne škole pozdravio je zapovjednik DVD-a Gornji Desinec, ujedno i zapovjednik VZG Jastrebarsko Vedran Boričević, te im održao predavanje iz područje zaštite od požara i upoznao ih sa načinom postupanja u slučaju izvanrednih događaja kao što su požar, potres, poplave i druge nesreće.

Nakon održanog predavanja i upoznavanja učenika i djelatnika škole kako se treba postupati u slučaju požara uslijedila je i praktična vježba evakuacije i spašavanja za slučaj izvanrednog događaja temeljem članka 55. stavka 5. Zakona o zaštiti na radu (NN 71/14 i 118/14) prema kojem je potrebno provoditi praktične vježbe evakuacije i spašavanja najmanje jednom u dvije godine. Pretpostavljeni izvanredni događaj bio je požar u školi nakon čega je bilo potrebno izvršiti evakuaciju svih učenika na sigurno mjesto izvan objekta, te gašenje požara od strane vatrogasne postrojbe DVD-a Gornji Desinec. Praktična vježba evakuacije uspješno je odrađena i ocijenjena visokom ocjenom, te su svi sudionici i odgovorne osobe za provođenje evakuacije uspješno odradili svoje zadaće.

Zavidnu razinu znanja pokazali su i sami učenici, koji su znali kada i kako treba zvati vatrogasce kad su u opasnosti i treba im pomoć, što sve rade vatrogasci, kada vatrogasci slave svoj dan i koje opasnosti od požara mogu zadesiti njihovu područnu školu. Veliki broj i samih učenika uključeno je u rad DVD-a kroz natjecanja i druge aktivnosti, a i nakon odrađene vježbe sasvim sigurno će se i još djece uključiti u rad DVD-a.

Nakon odrađene vježbe uslijedila je i vatrogasna olimpijada na kojoj su se učenici podijeljeni u 6 grupa natjecali u nizu zanimljivih vatrogasnih igrica i pri tome pokazali svoju spretnost, snalažljivost, koordinaciju i preciznost. Na kraju je uslijedilo proglašenje najuspješnijih ekipa u vatrogasnoj olimpijadi, druženje s vatrogascima uz sokove te zajedničko fotografiranje. Svim učenicima podijeljeni su i edukativni i zabavni letci.

U ime VZG Jastrebarsko ovo događanje uveličao je svojim dolaskom i stručni djelatnik u uredu VZG Jastrebarsko Goran Dikšić.

Uz vatrogasni pozdrav srdačno Vas pozdravljam!

Zapovjednik DVD-a Gornji Desinec

Vedran Boričević

?????????????

?????????????

By | 2017-09-12T09:35:04+00:00 07.05.2015|Vježbe i osposobljavanja|Komentari isključeni za VJEŽBA EVAKUACIJE I POSJET PODRUČNOJ ŠKOLI DESINEC

About the Author: