VATROGASNE POSTROJBE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE NA WRC-u

||VATROGASNE POSTROJBE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE NA WRC-u

VATROGASNE POSTROJBE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE NA WRC-u

U organizaciji Hrvatskog auto i karting saveza (HAKS) te svjetske automobilističke federacije (FIA), od 22. do 25. travnja 2021. godine na lokalnim cestama Zagrebačke županije, po prvi puta se održavalo Svjetsko prvenstvo u reliju – WRC Croatia Rally 2021. U ovom, organizacijski i operativno, zahtjevnom natjecanju svjetske razine sudjelovale su i vatrogasne postrojbe iz Zagrebačke županije.

Kako bi cijela manifestacija, po pitanju sigurnosti natjecatelja i gledatelja, zadovoljila najveće standarde i kvalitetu, za ovaj događaj Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije provela je niz pripremnih sastanaka i planova. World Rally Championship vrhunski je sportski događaj, koji donosi simbiozu visoke tehnologije i vještine vozača te je s tog aspekta bilo potrebno analizirati sve sigurnosne detalje koji se odnose na vozila, ali i na vozače koji njima upravljaju.

Najveći broj brzinskih ispita vozio se upravo na području Zagrebačke županije te su samim time najveći broj vatrogasaca i vozila osigurale postrojbe iz naše Županije. U ovim aktivnostima sudjelovalo je ukupno 108 operativnih vatrogasaca i 27 vozila. Iako je na utrci bilo nekoliko izlijetanja te vrlo opasnih nesreća, uz jedno zapaljenje vozila koje je sudjelovalo u utrci, nije bilo značajnih intervencija od strane naših ekipa.

Osim brzinskih ispita, naše su postrojbe imale priliku sudjelovati i na osiguranju VIP uzvanika, prilikom uzlijetanja i slijetanja helikoptera te na njihovom transportu na zemlji.

Na kraju odrađenog posla, s ponosom možemo zaključiti da su naše postrojbe spremne i za aktivnosti na najvišem svjetskom nivou te ovim putem iskazujemo zahvalu svim vatrogascima koji su sudjelovali u ovom povijesnom događaju od iznimne važnosti za cijelu RH.

 

 

 

 

By | 2021-04-25T14:55:37+00:00 25.04.2021|Događanja|Komentari isključeni za VATROGASNE POSTROJBE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE NA WRC-u

About the Author: