SMOTRA VATROGASNIH VOZILA I OPREME

||SMOTRA VATROGASNIH VOZILA I OPREME

SMOTRA VATROGASNIH VOZILA I OPREME

Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije organizirala je smotru novih kombi vozila dodijeljenih od strane Ministarstva poljoprivrede odnosno Hrvatske vatrogasne zajednice, rabljenih kombi vozi koja su dobila određena vatrogasna društva unutar Zajednice kao i novih kombi vozila i zapovjednih vozila nabavljenih tijekom 2019. godine uz potporu Zagrebačke županije, gradova i općina, Vatrogasnih zajednica gradova i općina i Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije.


Smotra se održala na prostoru Lovačkog doma u Zaprešiću, 18.10.2019. godine, a u sklopu Jelačićevih dana.

Svečanosti je nazočio Župan Zagrebačke županije Mr. sc. Stjepan Kožić, članovi Kolegija predsjedništva i članovi Stožera zapovjedništva Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije te predstavnici vatrogasnih zajednica gradova/općina/DVD-a za koja su nabavljena vatrogasna vozila.

Uz vatrogasna vozila na smotri je prezentirana i vatrogasna oprema nabavljena ove godine putem postupaka javne nabave.

Županijski zapovjednik g. Josip Novosel izjavio je kako je smotra organizirana kako bismo Župana upoznali sa opremljenošću Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije. Dodao je kako su društva koja su od Ministarstva dobila nova vozila (DVD Jastrebarsko, DVD Klinča Sela, DVD Blaževdol, DVD Dugo Selo, DVD Rakovec) svoja rabljena donirala drugim društvima (DVD Pribić, VZO Orle, DVD Križ, DVD Jakovlje, DVD Zvekovac).

Smotru je pozdravio i Predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije g. Stjepan Ptiček koji je naglasio „kako su vatrogasci temelj svega u Republici Hrvatskoj“.

U ime Grada Zaprešića vatrogasce je pozdravio zamjenik gradonačelnika Damir Benčević.

Župan Stjepan Kožić je rekao kako novonabavljena vozila i oprema govore da u županiji postoji zajedništvo: „Zajedništvo općina, gardova, Županije i vatrogasnih zajednica, a ovdje se pokazuje i prošireno zajedništvo s državne razine“. Vatrogascima je poručio da je Županija ponosna na njih.

 

By | 2019-10-21T12:04:38+00:00 21.10.2019|Događanja|Komentari isključeni za SMOTRA VATROGASNIH VOZILA I OPREME

About the Author: