POSJET VATROGASACA VZZŽ SVJETSKOM SAJMU VATROGASTVA

||POSJET VATROGASACA VZZŽ SVJETSKOM SAJMU VATROGASTVA

POSJET VATROGASACA VZZŽ SVJETSKOM SAJMU VATROGASTVA

„INTERSCHUTZ  2015“ održavao se u njemačkom gradu Hannoveru od 08.-13.lipnja 2015.godine

U organizaciji Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije njenih 40-tak vatrogasaca posjetilo je svjetski sajam vatrogastva i zaštite naziva „INTERSCHUTZ  2015“ koji se održao u njemačkom gradu Hannoveru od 08.-13.lipnja 2015. Sajam koji se održava svakih pet godina redovito okuplja sve važnije svjetske proizvođače opreme za zaštitu i spašavanje gdje naravno prednjače proizvođači vatrogasne opreme kao glavnih snaga zaštite i spašavanja. Od proizvođača opreme najzastupljeniji (i na najvećem prostoru) su bili domaći (europski) proizvođači no bilo je konkurencije iz sjeverne Amerike te azijskih zemalja (Turska,Indija,Kina,Japan…) tako da je uistinu bilo šta za vidjeti. Na velikom prostoru hanoverskog sajma bila je izložena nova oprema za impulsno gašenje požara, najnovija oprema za obranu od poplava,spasilački čamci,oprema za tehničke intervencije u prometu,najviše autoljestve (68 m),aerodromska vatrogasna vozila,najnovija osobna zaštitna oprema,komunikacijska oprema,razne simulacije,prezentacije,povijesne postrojbe i vozila vatrogastva,vatrogasne makete,dispečerski sustavi…i još puno,puno lijepih stvari.

Od „egzotičnih“ pojava svakako treba izdvojiti američka navalna vozila, luksuzna sportska vozila kao zapovjedna te vatrogasno vozilo iz Dubaija. Tijekom sajma održavane su svakodnevne demonstracije na obližnjem poligonu u sklopu sajma gdje je pokazano rješavanje različitih vatrogasnih intervencija sa najmodernijom tehnikom i tehnologijom. Također održavano je i više različitih vatrogasnih natjecanja od kojih treba izdvojiti jedno koje se održavalo tijekom cijelog sajma za sve posjetitelje koji se prijave;a radilo se o usponu na 65 m visoki središnji toranj sajma po stepenicama sa izolacijskim aparatom i u zaštitnoj opremi.

Budući da smo na sajmu proveli jedan dan dojma smo da je još ostalo toga za pogledati,a o veličini i opsežnosti sajma možda je dovoljan podatak da je autor ovog teksta „ispucao“ oko 400-tinjak fotografija.

Po povratku u hotel gdje smo bili smješteni sljedećeg dana smo uz prezentaciju našeg turističkog vodiča obišli znamenitosti grada Braunscweiga te se nakon toga uputili na 1100 km dug put doma.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

By | 2017-09-12T09:35:04+00:00 18.06.2015|Događanja|Komentari isključeni za POSJET VATROGASACA VZZŽ SVJETSKOM SAJMU VATROGASTVA

About the Author: