Osposobljeno više od 100 vatrogasaca Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog

||Osposobljeno više od 100 vatrogasaca Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog

Osposobljeno više od 100 vatrogasaca Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog

U organizaciji Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog u proteklih mjesec dana izvršena su četiri osposobljavanja i usavršavanja vatrogasaca vatrogasnih postrojbi s područja grada Jastrebarskog. Osposobljavanje za zvanje Vatrogasac održano je u Petrovini, za zvanje Vatrogasac 1. klase održano je u Plešivici i Volavju, dok je usavršavanje za specijalnost za spašavanje pri tehničkim intervencijama održano u Jastrebarskom.

Nakon odslušanih preko 120 sati predavanja i praktičnih vježbi polaznici su pristupili završnim ispitima pred ovlaštenim predavačima VZG Jastrebarskog. Više od 100 vatrogasaca tako je steklo nova zvanja, što će svakako doprinijeti boljoj, učinkovitijoj i operativnijoj spremnosti vatrogasnih postrojbi u narednom razdoblju.
Predsjednik Povjerenstva za osposobljavanje VZG Jastrebarskog, Ivica Sikra, izrazio je zadovoljstvo kako kod kandidata koji su pokazali zainteresiranost, bili redoviti na predavanjima i vježbama i koji su na ispitima pokazali i zavidno znanje, tako i predavača koji su odradili na visokoj razini osposobljavanja.
Zapovjednik VZG Jastrebarskog, Vedran Boričević, koji je ujedno i odgovorna osoba za provedbu i organizaciju zaštite od požara i drugih nesreća na području grada Jastrebarskog pohvalio je sve kandidate koji su stekli dodatna znanja i vještine, a koje će im svakako doprinijeti u daljnjem radu u svojim vatrogasnim postrojbama. Istaknuo je i da su stečena zvanja svakako benefit grada Jastrebarskog i svih stanovnika u pogledu njihove sigurnosti u slučaju potrebe.

 

By | 2021-07-06T14:57:47+00:00 06.07.2021|Događanja|Komentari isključeni za Osposobljeno više od 100 vatrogasaca Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog

About the Author: