ODRŽANA DODJELA NAGRADA ZA NAJBOLJE LIKOVNE I LITERARNE RADOVE NA TEMU VATROGASTVA

||ODRŽANA DODJELA NAGRADA ZA NAJBOLJE LIKOVNE I LITERARNE RADOVE NA TEMU VATROGASTVA

ODRŽANA DODJELA NAGRADA ZA NAJBOLJE LIKOVNE I LITERARNE RADOVE NA TEMU VATROGASTVA

U utorak 14. svibnja 2019. godine, u Hotelu International održana je svečanost dodjele nagrada za najbolji likovni i literarni rad učenika osnovnih škola Zagrebačke županije na području vatrogastva. Svečanosti su uz nagrađene učenike prisustvovali i njihovi mentori te ravnatelji škola. Prisutnima se uvodno obratio predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Stjepan Ptiček, te izrazio zadovoljstvo količinom i kvalitetom pristiglih radova, što je dokaz tradicije vatrogastva na području Zagrebačke županije.


Skupu se obratio i župan Stjepan Kožić te rekao kako Zagrebačka županija uvijek podupire i pomaže vatrogastvo, tako i ovaj hvalevrijedan projekt.

Prisutne je pozdravio i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, koji je izrazio zadovoljstvo što djeca prepoznaju važnost vatrogastva i pohvalio rad Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije te Župana koji maksimalno pomaže vatrogastvu na području Zagrebačke županije.

Natječaj je provela Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije i to tako da su osigurane dvije vrste nagrada – od strane stručnog povjerenstva i od strane glasanja putem Internet stranice Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije.

Nagrade stručnog povjerenstva dodijeljene su u dvije kategorije i to po tri nagrade: za dob od I-IV razreda i za dob od V-VIII razreda, posebno za likovne a posebno za literarne radove, a već šestu godinu za redom nagrade se dodjeljuju i kategoriju za djecu sa posebnim potrebama.

Nakon uvodnog dijela, slijedio je najuzbudljiviji dio za učenike, a to je dodjela nagrada.

Na natječaj su ukupno pristigla 352 rada.

Za 1. kategoriju, za učenike od I-IV razreda nagrade je dodijelio Predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Stjepan Ptiček

Na natječaj za literarne radove, pristiglo je 8 radova.
3. mjesto osvojio je Leo Rešetar (4. razred) iz Osnovne škole Ivana Perkovca, Šenkovec – uz mentoricu Gordanu Papac.

2. mjesto osvojio je Ivano Kolčić (4. razred) iz Osnovne škole Rugvica, Rugvica – uz mentoricu Mirjanu Kirin.

1.mjesto osvojio je Vid Belec (4. razred) iz Osnovne škole Rugvica, Rugvica – uz mentoricu Mirjanu Kirin.

 

Na natječaj za najbolje likovne radove, pristiglo je 259 radova.

3. mjesto osvojila je Simona Sermazi (1. razred) iz Osnovne škole Ivana Perkovca, Šenkovec – uz mentoricu Renatu Jambrešić .
2. mjesto osvojila je Nikol Kožarec (2. razred) iz Osnovne škole Milana Langa, Bregana – uz mentoricu Gretu Mahović.

1. mjesto osvojila je Nika Lisak (3. razred) iz Osnovne škole Stjepana Basaričeka, Ivanić-Grad – uz mentoricu Martinu Marijić.

 

Za 2. kategoriju, za učenike od V-VIII razreda nagrade je dodijelio župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Na natječaj za literarne radove pristigla su 23 rada.
3. mjesto osvojila je Jelena Puček (5. razred) iz Osnovne škole Eugena Kvaternika, Velika Gorica – uz mentoricu Ivanu Dubovečak.

2. mjesto osvojila je Ella Runjavec (6. razred) iz Osnovne škole Dubrava, Dubrava – uz mentoricu Anicu Mlinar.

1. mjesto osvojio je Marko Anić (5. razred) iz Osnovne škole Eugena Kvaternika, Velika Gorica – uz mentoricu Ivanu Dubovečak.

 

Na natječaj za likovne radove pristiglo je 47 radova.

3. mjesto osvojila je Ivana Prisuda Potočki (7. razred) iz Osnovne škole Ivan Benković, Dugo Selo – uz mentoricu Martinu Gracin.

2. mjesto osvojio je Jakov Pavek (6. razred) iz Osnovne škole Vladimir Nazor, Pisarovina – uz mentoricu Lanu Martinović.

1. mjesto osvojila je Sara Turkalj (7. razred) iz Osnovne škole Vladimir Nazor, Pisarovina – uz mentoricu Lanu Martinović.

U kategoriji djeca s posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju, na natječaj za literarne radove nažalost nije pristigao niti jedan rad.

Na natječaj za likovne radove pristiglo je 15 radova.

1. mjesto dijele: Doroteja Taritaš (5. razred) iz Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica – uz mentoricu Ivanu Matić Grgić i
Zdravko Oršuš (6. razred) iz Centra za odgoj i obrazovanje Lug Samoborski – uz mentoricu Mirelu Pačak Sahadžić.

 

Slijedila je dodjela najbolje ocijenjenih odnosno najčitanijih radova na Internet stranici Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, a nagrade je dodijelio Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

1. kategorija, učenici od I-IV razreda:

1. mjesto u kategoriji literarnih radova, osvojila je Lea Marija Klajn (3. razred), Osnovna škola Ivan Benković, Dugo Selo – uz mentoricu Sofiju Štefanac Klobučar.

1. mjesto u kategoriji likovnih radova, osvojio je Josip Barišić (1. razred), Osnovna škola Ivan Benković, Dugo Selo – uz mentoricu Karolinu Rigljan.

 

2. kategorija, učenici od V-VIII razreda:
1. mjesto u kategoriji literarnih radova, osvojila je Anelly Dea Dubroja (7. razred), Osnovna škola Dubrava, Dubrava – uz mentoricu Ljiljanu Bilanović.

 

1. mjesto u kategoriji likovnih radova osvojio je Marko Kovačević (6. razred), Osnovna škola Pavao Belas, Brdovec – uz mentoricu Ivanku Tomić.

Nakon svečanosti, uslijedio je kratki domjenak i druženje s učenicima.

Vatrogasna zajednica Zagrebačke Županije još jednom čestitam svim dobitnicima nagrada i zahvaljuje svima koji su sudjelovali u natječaju!

 

By | 2019-05-14T14:50:58+00:00 14.05.2019|Događanja|Komentari isključeni za ODRŽANA DODJELA NAGRADA ZA NAJBOLJE LIKOVNE I LITERARNE RADOVE NA TEMU VATROGASTVA

About the Author: