Budite odgovorni i savjesni – SUZDRŽITE SE OD PALJENJA KOROVA NA OTVORENIM PROSTORIMA!

||Budite odgovorni i savjesni – SUZDRŽITE SE OD PALJENJA KOROVA NA OTVORENIM PROSTORIMA!

Budite odgovorni i savjesni – SUZDRŽITE SE OD PALJENJA KOROVA NA OTVORENIM PROSTORIMA!

Osim  prevencije širenja koronavirusa vatrogasci Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog svakodnevno sudjeluju na različitim vrstama intervencija, te svoje operativne aktivnosti provode s pojačanim mjerama zaštite. Tako su vatrogasci u razdoblju od 31.3.- 7.4.2020. sudjelovali na sljedećim intervencijama:

  1. 3.2020. tehnička intervencija na objektu Cvetkoviću. Na intervenciju izašla vatrogasna postrojba DVD-a Cvetković sa 2 vatrogasna vozila i 16 vatrogasaca.

 

  1. 4.2020. Požar objekta u drvnoj industriji „ Drvoproizvod“. Na intervenciju izašle dvije vatrogasne postrojbe: DVD Jastrebarsko sa vatrogasnim vozilom za gašenje požara, autocisternom, kombi vozilom i  8 vatrogasaca, te DVD Cvetković sa vatrogasnim vozilom za gašenje požara, kombi vozilom i 15 vatrogasaca

 

  1. 4.2020. tehnička intervencija na objektu, sanacija krova, urušenog dimnjaka, crijepova i drugog materijala u samostanu Jastrebarsko – intervenciju odradila vatrogasna postrojba DVD-a Jastrebarskog sa dva vatrogasna vozila i 9 vatrogasaca.

 

  1. 4.2020. požar otvorenog prostora u  mjesta Pesak kod Guci Draganićkih. Na intervenciju izašla vatrogasna postrojba DVD-a Guci sa vatrogasnim vozilom i 6 vatrogasaca, te vatrogasna postrojba DVD-a Jastrebarskog sa dva vatrogasna vozila i 8 vatrogasaca.

 

  1. 4.2020. tehnička intervencija na objektu saniranje urušenog dimnjaka u Jastrebarskom. Na intervenciji sudjelovala vatrogasna postrojba DVD-a Jastrebarsko sa navalnim vozilom i 3 vatrogasca.

 

  1. 4.2020. požar otvorenog prostora u naselju Breznik Plešivički. Na intervenciji sudjelovala vatrogasna postrojba DVD-a Donji Desinec sa navalnim i zapovjednim vozilom, te 7 vatrogasaca.

 

  1. 4.2020. Požar otvorenog prostora koji se širio prema objektu u naselju Brezari. Požar su ugasili vatrogasci DVD-a Petrovina sa navalnim vozilom i 6 vatrogasaca.

 

Kako bi  izbjegli  izlaske na intervencije požara otvorenog prostora kojih je ovih dana u sve većem broju, molimo vas da se suzdržite od paljenja korova na svojim poljoprivrednim zemljištima i svim drugim otvorenim prostorima. Nepotrebnim izlascima na gašenja požara otvorenog prostora dodatno se opterećuje vatrogasni sustav i ugrožavaju  vatrogasci, koji u ovoj ozbiljnoj situaciji neprekidno rade i stoje na raspolaganju Stožeru civilne zaštite Zagrebačke županije i Stožeru civilne zaštite Grada Jastrebarskog, kao i svim građanima Grada Jastrebarsko.

Kao operativna snaga sustava civilne zaštite aktivno sudjelujemo u provođenju svih zadaća u ovoj izazovnoj situaciji i vatrogasci stoje na raspolaganju svima kojima je potrebna bilo kakva pomoć.

 

Zato budite odgovorni i savjesni – SUZDRŽITE SE OD PALJENJA KOROVA NA OTVORENIM PROSTORIMA!!!

 

VZG JASTREBARSKO

 

 

By | 2020-04-09T10:49:21+00:00 09.04.2020|Događanja|Komentari isključeni za Budite odgovorni i savjesni – SUZDRŽITE SE OD PALJENJA KOROVA NA OTVORENIM PROSTORIMA!

About the Author: